Magevennlig granola
Low FODMAP
Müsli på sitt beste. Siden noen ingredienser kan være vanskelig å få tak i, lager man denne müslien etter «man tager hvad man haver»-prinsippet. Juster gjerne mengden sirup etter ønske og smak.
Slik gjør du det
- Sett ovnen på 175 grader.
- Bland flak, puffet bokhvete og puffet quinoa, frø og hakkede nøtter i en langpanne. Hell sirup rapsolje og vann over. Rør om slik at blandingen ikke blir for klumpete. Stek i ovnen i cirka 45 minutter.
- Rør om hvert femtende minutt så et øvre laget ikke blir brent. Müslien skal ha fått litt farge og kjennes tørr og knasende når den er ferdig.
- Smaksett med for eksempel kanel, vanilje eller kardemomme. Det går også an å bruke kokosolje i stedet for rapsolje. Da varmer du først kokosoljen i mikrobølgeovnen så den blir rennende.
Ingredienser
- 16 dl havregryn
- 8 dl quinoaflak
- 8 dl bokhveteflak
- 8 dl hirseflak
- 4 dl puffet bokhvete
- 4 dl puffet quinoa
- 4 dl sesamfrø
- 4 dl gresskarfrø
- 4 dl solsikkefrø
- 4 dl hakkede valnøtter, pekannøtter eller paranøtter
- 2 dl rapsolje
- 2 dl sirup
- 8 dl vann
Allergier
Nøtter